2022. aasta spordisündmused, millelt ei saa puududa | Sportland Magazine

Jaga „2022. aasta spordisündmused, millelt ei saa puududa“

2022. aasta spordisündmused, millelt ei saa puududa

Alanud spordiaasta pakub võimalusi enda proovile panekuks erinevatel spordiradadel. Olgu lemmikalaks suusatamine, jooksmine, triatlon või hoopis aerutamine, omale sobiva võistluse leiab igaüks. Millised kuupäevad siis tasuks juba nüüd kalendrisse märkida?

Aasta alguses on põhialaks suusatamine ning talvine laulupidu Tartu Maraton on selle lipulaevaks. Tänavu toimub see 20. veebruaril ning toob kokku suusasõpru kõikidest Eestimaa nurkadest, aga kaugemaltki. Lisaks traditsioonilistele 63 km ja 31 km klassikaradadele on kavas Avatud Raja sõit, Teatemaraton ning suusasõidud lastele.

Tartu Maraton kuulub muuhulgas spordisarja, mis enne oli tuntud Kuubiku nime all, kuid stardib uuel hooajal uue nimega – Tartu Maratoni Klassik. Lisaks nimevahetusele on uus visuaalne indetiteet, kasutajasõbralik koduleht ning iseteeninduskeskkond. 48. Tartu Maratoni kõrval kuuluvad sarja 40. Tartu Maastikumaraton 8. mail, 41. Tartu Rattaralli 29. mail, 25. Tartu Rattamaraton 18. septembril ning 11. Tartu Linnamaraton 1 oktoobril.

Tartu Maraton 2021
Tartu Maraton 2021. Foto: Kiur Kaasik

Eriline väljakutse Võhandu jõel

Need, kes armastavad kõige pöörasemaid väljakutseid, peaksid kalendrisse märkima kindlasti 23. aprilli, sest just siis peetakse 100 km pikkune Võhandu maraton. Tasub kiirustada, sest registreerimine on juba alanud ning rajale lastakse vaid 1500 paatkonda. Kes põhipäeval starti ei mahu või ei saa, sellel on aga võimalus osaleda 16. aprillil 45 km avatud raja sõidus või 4. juunil Võhandu After Party 15 km distantsil. Pole kahtlustki, et see on seiklus, mida ei unusta keegi, kes on aerutamismaratoni läbi teinud.

Võhandu maraton
Võhandu maraton. Foto: Vytautas Dranginis

Maijooks toob naised rajale

Üheks sportlikuks kevadekuulutajaks on kahtlemata pikkade traditsioonidega Maijooks, mis on suurim Eestis toimuv naiste liikumissündmus ning mis peetakse tänavu 21. mail Põhidistantsiks on Maijooksul viimastel aastatel olnud 7 km, mida võib läbida nii joostes, käies kui ka kepikõndi tehes. See on oodatud sündmus, kus on tore üheskoos rajale minna tütardel, emadel ja vanaemadel, aga ka headel sõbrannadel ja kolleegidel.

Ööjooks kutsub Virumaale ja Tallinnasse

Erilisena paistab meie jooksukalendris silma kahtlemata Rakvere Ööjooks, mis tänavu toimub siis, kui ööd on peaaegu kõige valgemad ehk 4. juunil. Kavas on 5 km, 10 km, 21,1 km distantsid, kõige väiksemad saavad jooksurõõmu nautida 400 m rajal. Rajakorralduse osas saavad kõik jooksusõbrad rõõmustada, sest käiku läheb 2019. aasta plaan ehk start ja finiš staadionilt, mis tekitas osalejates rohkelt elevust.

Ööjooksu korraldajad jätkavad ka Võsu Südasuve Challenge’iga, mis sel aastal on kavas 17. juulil ning kus saab jooksma minna 4 km ja 10 km rajale. Kuid see pole veel kõik, sest Ööjooks tuuakse ka Tallinnasse, kui 13. augustil antakse start Eesti Ööjooks – Tallinn (Ülemiste) jooksule. Osaleda saab 5 km ja 10 km rajal.

Võsu Südasuve Challenge
Võsu Südasuve Challenge. Foto: Gertrud Alatare

Triatlonifestival Tallinnas

Raudsed mehed ja naised aga on kindlasti Tallinnas augusti alguses, sest 6. augustil toimub IRONMAN Tallinn ja 7. augustil IRONMAN 70.3 Tallinn. Väljakutse nõuab kindlasti eneseületust, aga iga sportlase eesmärk ongi ju end ületada. Triatlonile lisab erilise võlu see, et võistlusrajad kulgevad ajaloolise Tallinna vanalinna ümbruses ja läbi imelise Harjumaa looduse.

Suur sügisene jooksupidu

Sügisene oodatud jooksusündmus Tallinna Maraton peetakse tänavu 9.-11.septembrini. Traditsiooniliselt leiavad sealt omale sobiva jooksudistansti nii lapsed, noored, harrastajad kui ka kõige tõsisemad maratoonarid. Registreerimine käesoleva aasta jooksufestivalile avatakse 15. jaanuaril.

Tekst: Merilin Piirsalu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Sarnased postitused

Järgmine postitus:

Milliseid põnevaid võistlusi pakub spordiaasta 2022?

Edasi skrollides kuvatakse järgmine postitus