2024. aasta spordisündmused rahvasportlastele | Sportland Magazine

Jaga „2024. aasta esimese poolaasta spordisündmused, millelt ei tohiks puududa ükski spordisõber“

2024. aasta esimese poolaasta spordisündmused, millelt ei tohiks puududa ükski spordisõber

Alanud aasta toob kaasa arvukalt rahvaspordisündmusi ning liikumise nautimiseks ja enda proovile panekuks leiab võimaluse igaüks. Tee sinagi enda elu võimalikult aktiivseks ja täida kalender juba varakult ägedate spordiüritustega, sest pole paremat motiveerijat kui teiste inimestega koos sportimine.

Sportland Kõrvemaa Suusamaraton 28. jaanuaril

Spordiaastale annab avapaugu Sportland Kõrvemaa Suusamaraton, mis on ühtlasi Sportland Kõrvemaa Nelikürituse esimene etapp. Tegemist on küll vabatehnika suusamaratoniga, aga oma rada on ettevalmistatud ka klassikalise suusastiili eelistajatele.

Oodatud on igas vanuses spordisõbrad. Põhisõitudeks on 19 km ja 38 km distantsid, lisaks toimuvad Mesikäpa lastesõidud 400 m ja, 1,5 km pikkusel rajal ning Mesikäpa noortesõit 5 km distantsil. Suusamaraton on suurepärane võimalus tulla kogu perega talvist loodust nautima, sest tegevust jätkub terveks päevaks. Kui endal õiget suusavarustust pole, siis on võimalik kohapeal eelnevalt hooldatud suuski ja saapaid rentida.

Kõrvemaa suusk
Foto: Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus

Estoloppeti suusasari

Tänavusele Estoloppeti suusasarjale antakse start 27. jaanuaril Viru Maratoniga. Sarja teine etapp on 3. veebruaril toimuv Tamsalu-Neeruti maraton. Mõlemad nimetatud sõidud on vabastiilis. Estoloppeti kolmas etapp toimub 9.–10. veebruarini Alutagusel, kus reedel algusega kell 20 peetakse vabatehnikas öömaraton. Plaanis on kaks vabatehnika distantsi – 10 km ja 21 km. Õhtustel Aluataguse metsaradadel on garanteeritud väga eriline elamus! Laupäeval aga antakse Ida-Virumaa suusamekas start klassikamaratonile, kus saab rajale minna 21 km ja 43 km sõidus, lisaks toimuvad lastesõidud 0,5 km ja 2 km rajal.

Alutaguse öömaraton
Foto: Adam Illingworth

Estoloppeti sarja kaks viimast etappi on vabatehnikas Tallinna Suusamaraton 25. veebruaril Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses ning klassikastiilis Haanja Maraton 9. märtsil.

Tartu Maraton

Estoloppeti sarja kuulub ka kultuslik suusapidu Tartu Maraton, mis tänavu toimub 17.–18. veebruarini. See sündmus toob igal aastal kokku tuhandeid spordisõpru kõigist Eestimaa nurkadest ning maailma kõige kaugematest paikadest.

50. toimumiskorda tähistava ning seni ainult klassikalisele suusastiilile keskendunud maratoni programmis on esmakordselt ka vabatehnikasõit. Korraldajad tegid selle otsuse, sest nende missioon on innustada inimesi liikuma ja suusatama. Millises tehnikas täpselt, ei oma sisulist tähtsust. On oluline, et inimene leiaks tee endale sobiva suusastiili või mõne muu liikumisharrastuse juurde. Siis saab sellest harjumus ning nii on liikumisest tulenev kasu kõige suurem nii iseendale kui ühiskonnale laiemalt. Seega otsustasid korraldajad, et on õige aeg võimalda ka uisusõitjatel talvisest laulupeost osa saada. Tartu Maratoni 31 km vabatehnikasõit toimub 17. veebruaril, samal päeval algab ka teatesõit algusega Arula teeristist ning peetakse lastesõidud Tähtvere pargis. 63 km ja 31 km klassikasõidud sõidetakse 18. veebruaril.

TartuMaraton
Foto: Kiur Kaasik

Salomon jooks-matkad 

Salomon jooks-matkad pakuvad suurepärast liikumisvõimalust nendele, kes soovivad oma sportlikku vormi säilitada või laduda põhja uueks hooajaks. Jooks-matka süsteem on 5+5, millest 5 minutit joostakse etteantud tempoga ja 5 minutit kõnnitakse. Nii on võimalik läbida pikemaid vahemaid ning tempo on mõnus ja sobib kõigile. Matka lõpus on iga osaleja laetud positiivse energiaga, saanud uusi tutvusi ja valmis uuteks väljakutseteks.

Salomon jooks-matkale saab minna 14. jaanuaril Peetris, 11. veebruaril Laagris ning 10. märtsil Viimsis.

salomon
Foto: erakogu

Bosch Eesti Maastikurattasari

Rattasõpru rõõmustab taaskord Bosch Eesti Maastikurattasari, mille tänavune esimene etapp toimub 5. mail Viljandis, kui antakse start Mulgi Rattamaratonile. Järgmised etapid toimuvad 19. mail Rõuges, 1. juunil Alutagusel, 7. juulil Rakveres, 4. augustil Rakkes, 17. augustil Kosel ja 31. augustil Kõrvemaal.

Igal etapil leidub sobivaid distantse nii lastele ja noortele, algajatele rattasõpradele kui ka igal tasemel harrastajatele ja tippudele. See on sari, mis pakub kogu perele võimalust avastada Eestimaa kauneid paiku, liikuda värskes õhus ja veeta sportlik päev mõnusas seltskonnas.

Bosch Eesti Maastikurattasari
Foto: Bosch Eesti Maastikurattasari

Sportland Kõrvemaa Kevadjooks 5. mail

Sportland Kõrvemaa Nelikürituse teine etapp toimub kevadiste Kõrvemaa metsade vahel, kus saab jooksurajale minna 6 km või 16 km distantsil. Sarnaselt teistele sarja etappidele on ka Kevadjooks mõeldud kogu perele ning põhidistantside kõrval on kavas eri raskusastmega Mesikäpa noortejooksud. Rada võib läbida ka kõndides, mis on hea võimalus niisama loodust nautida ning värsket metsaõhku hingata. Võistlusrada kulgeb väga mitmekesisel maastikul ning sportimise kõrvalt saab imetleda kaunist vaadet ja tunda rõõmu vabas õhus liikumisest. Rada pakub mitmete tõusude ja langustega väljakutset igal tasemel sportlastele ning on algavaks jooksuhooajaks hea proovikivi.

kevadjooks
Foto: Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus

LHV Maijooks 18. mail

maijooks
Foto: Sportland

Maijooks on Eesti suurim naistele suunatud liikumissündmus, mida on tänaseks korraldatud juba 35 aastat. 7 km jooksurada on sobiv igaühe jaoks ning seda võib läbida nii joostes kui käies. Maijooks on äge sündmus, sest sealne atmosfäär annab palju energiat ja motivatsiooni tervislikuks eluviisiks. Üritus toimub Tallinna Lauluväljakul ja kohale tasub tulla kogu perega, sest tegevust jätkub kõigile. Põnevaid väljakutseid pakub Meestehoid ning kavas on ka Limpa Lastejooksud. Päeva lõpetab traditsiooniks saanud suur kevadkontsert.

Narva Linna Jooks 31. mail ja 1. juunil

Ida-Virumaa suurima spordisündmuse eesmärgiks on innustada inimesi liikuma ja suurendada Ida-Virumaa nähtavust Eesti spordimaastikul. Narva linnas kulgev kaunis rada meelitab kohale osalejaid üle terve Eesti ja ka välismaalt. Tõsisematele sportlastele on saadaval 21 km distants ning nendele, kes tahavad veidi rahulikumalt võtta, sobib ideaalselt 5 km pikkune rada.

Rakvere Ööjooks 1. juunil

Ülipopulaarse ööjooksu sarja esimene etapp toimub traditsioonina Rakveres ning annab võimaluse avastada atraktiivset linnaruumi samal ajal liikudes. Rahvasportlaste lemmikuks saanud üritus pakub kõikidele osalistele kõva elamust. Rajale saab minna 5 km ja 10 km distantsidel, lisaks toimub meeleolukas kostüümijooks ja 200 m Cappy lastejooks. Sündmuse teeb eriliseks öine linnamelu, mis tagab ainulaadse kogemuse ja pakub vaheldust tüüpilistele jooksuüritustele.

Ööjooks
Foto: Ain Liiva

Open Water Estonia Käsmu 29. juunil

Ööjooksu tiim ei panusta siiski ainult jooksuüritustesse, vaid annab ka võimaluse ennast ujudes proovile panna. Open Water Käsmu distantsi pikkuseks on 3,5 km. Start antakse Käsmu sadamast ning võistlus lõpeb Võsu vetelpäästemaja juures. Ujuma on oodatud erinevate eesmärkidega spordisõbrad, alates enese proovile panekust, tugevast treeningust kuni eriliste elamuste otsingu ja medali pärast võitlemiseni. Distantsi võib läbida endale sobivas ujumisstiilis ning finišisse jõudmiseks on aega kaks ja pool tundi.

Open Water
Foto: Gertrud Alatare

Võsu Südasuve Challenge 30. juunil

Kui võtad osa Open Water Käsmust, siis tasub võistluspaika ööbima jääda, sest juba järgmisel päeval antakse start Võsu Südasuve Challenge jooksuvõistlusele. Võsu on paljudele tuttav suvituspaik, kus lisaks päikselise ilma ja rannamõnude nautimisele saab mõõtu võtta 4 km ja 10 km jooksurajal. Üritus võimaldab ühendada spordi ja puhkuse ning kogu perega suvest viimast võtta. Võsu murevaba keskkond loob parima meeleolu nii osalejatele kui ka kaasaelajatele.

Võsu
Foto: Gertrud Alatare

Tekst: Rasmus Piirsalu
Avafoto: Reiko Kolatsk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Sarnased postitused

Järgmine postitus:

Virginia Rõzova ühendab Sportlandis spordi- ja moemaailma ning inspireerib aktiivsemalt elama

Edasi skrollides kuvatakse järgmine postitus