Tervislik toit võib olla vapustavalt hea. Piisab vaid sellest kui tead õigeid retsepte! Siit paar pro bikiini fitness kuninganna Egle Eller-Nabi lemmikut.
OMLETT SUITSULÕHE JA PEEDIGA
Energia: 224 kcal Süsivesikud: 5 g Rasvad: 12 g Valgud: 23 g
See kerge ja valgurikas omlett ei pea olema tingimata hommikusöök, vaid sobib sama hästi ka vahepalaks või kergemaks lõuna- või õhtusöögiks. Vahustatuna annavad munavalged toidule mõnusa kohevuse, kuid munakollast ei tasu samuti unustada – enamik munas leiduvast kasulikust peitub just seal.
1 muna
2 munavalget
40 g kodujuustu
1 tl hakitud värsket tilli
3 g võid
50 g riivitud peeti
25 g suitsulõhet
1 sl mungoaidusidpeotäis salatilehti
pisut sidrunimahla
soola, pipart, tilli, rohelist sibulat maitse järgi
soovi korral mädarõigast
Vahusta muna ja munavalged näpuotsatäie soolaga. Lisa 20 g kodujuustu ja hakitud till. Sulata väikesel pannil keskmise kuumuse juures või, lisa munasegu ja lase paar minutit küpseda. Aseta pann seejärel ahju ülaossa ja küpseta ülemise kuumuse juures veel paar minutit, kuni omlett on tahenenud ja pealt jumekas. Tõsta omlett taldrikule (või serveeri otse väikeselt pannilt), pane peale ülejäänud kodujuust, riivitud peet, tükeldatud lõhe, idud, roheline sibul ning soovi korral ka pisut mädarõigast. Lisa salat ja sorts sidrunimahla. Puista peale musta pipart ja serveeri kohe.
EGLE PEEKONIKANA JA KÖÖGIVILJADEGA KINOA
Energia: 364 kcal Süsivesikud: 36 g Rasvad: 7 g Valgud: 35 g
Kuna mu päevaplaan on tihe ja aega napib pidevalt, hoian sügavkülmikus alati pakki külmutatud köögivilju – koos kinoaga maitsevad need hästi ja nii säästan end ka hakkimisvaevast. Viil peekonit annab toidule mõnusa suitsumaitse ja hoiab kana mahlasena.
100 g kanafileed
2 kirsstomatit
1 pikk õhuke viil peekonit (nt toorsuitsupeekonit)
soola, musta pipart
rosmariini
100 g külmutatud köögiviljasegu
50 g kinoad
Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ning maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga. Alusta varda valmistamist kirsstomatist. Seejärel lükka vardasse peekoniots, edasi kanatükk. Ja uuesti osa peekonist nii, et kanatükile moodustub nagu kapuuts pähe. Korda, kuni kõik kanatükid on vardasse aetud ning peekon kana ja tomatite vahel kenasti siksakina jookseb. Lõpeta varras kirsstomatiga. Küpseta 180kraadises ahjus 15–20 minutit. Keeda kinoa ja külmutatud köögiviljad eraldi ning sega kokku
KRISTINI ESPRESSO-SKYR
Energia: 183 kcal Süsivesikud: 26 g Rasvad: 1 g Valgud: 17 g
Kohvihoolikuna meeldib mulle selle joogiga maitsestada paljusid magustoite ja vahepalasid. Espresso muudab skyri konsistentsilt kreemisemaks, külmutatud banaan jahutab vahepala mõnusalt maha, lisades magusust, ning mõnikord joonistan vahepalale veel meega kaunistuseks triibud ka peale. Kuna ma ise söön toorelt vaid rohelisi banaane, mis kodus ülikiiresti ära küpsevad, olen hakanud neid kohe pärast ostmist külmutama. Selleks koorin banaanid ära, viilutan ja panen sügavkülma. Vahepalana kasutan tavaliselt umbes poolt banaani, mille viilud skyriga läbi segan.
150 g maitsestamata skyri või kohupiima
0,5 dl espressot
50 g külmutatud banaani
maitsestamiseks veidi mett ja kaneeli
Sega skyr, espresso ja külmutatud banaaniviilud. Maitsesta mee ja kaneeliga.
PS! Iga vähemalt 70€ Under Armour toote ostuga saab nüüd kaasa Egle uue retsepti raamatu!